La ciutat interrompuda
La ciutat interrompuda

La ciutat interrompuda

Una crònica de vint-i-cinc anys de Barcelona, entre la contracultura i els Jocs Olímpics, a partir de l’arquitectura, el disseny, el periodisme, l’art, el còmic, la fotografia, el cinema, els costums urbans i, sobretot, la literatura. Novel·les i contes ens guien per la Barcelona dels anys setanta, decrèpita però estimada. Assistim a la seva transformació en una ciutat planificada pels poders públics i els capitals internacionals. Amb l’arribada del turismo massiu, s’ha convertit en una referència en el món global, però molts ciutadans li han girat l’esquena.

Publicat originalment el 2001, La ciutatinterrompuda és alhora un testimoni personal, un llibre de crítica literària i un document d’història de la cultura. Ara incorpora un nou assaig, El grannovel·loide sobre Barcelona, que passa revista als darrers quinze anys de ficcions urbanes.

«En general, els crítics sembla que t’hagin llegit en un quiròfan. T’analitzen com un producte de la tradició, algú que hi va introduint millores tècniques. Això és angoixant. Guillamon llegeix al carrer i al metro» (Eduardo Mendoza)

«Estic tip que quan els crítics escriuen sobre tu només diguin que ets hereu de Trabal i de Calders. El cinema i el còmic també ens han influenciat. Trencar aquests murs és saludable» (Quim Monzó)

«Un treball exhaustiu de compilació i anàlisi de les visions intel·lectuals sobre Barcelona» (Manuel Delgado)

«Les referències urbanístiques són sempre encertades, amb molt més coneixement i més sagacitat del que és habitual en la gent de lletres» (Oriol Bohigas).

ISBN978-84-339-1570-2
EAN9788433915702
PVP CON IVA21.9 €
NÚM. DE PÁGINAS512
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 62
PUBLICACIÓN22/05/2019
ISBN978-84-339-4019-3
EAN9788433940193
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 62
PUBLICACIÓN22/05/2019
COMPARTE EN:
 
Julià Guillamon

Julià Guillamon

Julià Guillamon (Barcelona, 1962) ha publicat a Llibres Anagrama dos llibres que parlen de natura, memòria i salut, Lescuques (2020): «Aquella manera tan al·lucinada que tenen els nens de mirar les coses com per primera vegada i de posar-los noms definitius» (Ingrid Guardiola), i Les hores  noves (2022): «Hi ha moments que sembla un món de gent veïna de Sinera. També hi ha moments, molts, de Lucreci, en el De  rerum natura. Pla, Carner i Ruyra els veig com si es tractés d’una marca al front o una piga al coll heretada d’un avi!» (Henar Morera). El rellotge  verd connecta amb La ciutat  interrompuda, una crònica de Barcelona entre la contracultura i la saturació turística, publicada per primer cop el 2001 i recuperada el 2019 en aquesta col·lecció, incorporant-hi un assaig nou, El  gran  novel·loide  sobre  Barcelona: «En general, els crítics sembla que t’hagin llegit en un quiròfan. T’analitzen com un producte de la tradició, algú que hi va introduint millores tècniques. Això és angoixant. Guillamon llegeix al carrer i al metro» (Eduardo Mendoza), i revisita els escenaris d’un dels seus llibres més aplaudits, El  barri  de  la  plata (2018), el drama d’una família bilingüe, amb anarquistes, toreros i estiuejants.

Fotografia: © Ramiro Elena.


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.