Vides que no són la meva
Vides que no són la meva

Vides que no són la meva

Un llibre sobre la vida i la mort, la malaltia, la pobresa extrema, la justícia i, per damaunt de tot, sobre l’amor.

L’any 2004, Emmanuel Carrère i la seva dona Hélène viatjaven a Sri Lanka amb la intenció de salvar una relació que semblava a punt de fracassar. Quan el tsunami de l’oceà Índic va devastar tota la costa del sud-est asiàtic, es van trobar enmig de la tasca dolorosa i traumàtica d’acompanyar una jove parella de compatriotes que buscaven el cos de la seva filla de quatre anys.

Uns mesos més tard, encara van haver de fer front a una altra història amarga que ja reverberava durant els dies que van passar de vacances: la del càncer que acabaria amb la mort de la Juliette, la germana de l’Hélène. I a l’epicentre de la història encara hi apareixeran les converses que Carrère va mantenir amb l’Étienne, jutge i excompany de feina de la Juliette, amb qui havien arribat a travar una relació molt íntima arran de la malaltia que compartien, i que són una lliçó moral i sentimental sobre la nostra manera de relacionar-nos quan sembla que tot s’ensorra.

Així ho presentava el mateix Carrère a l’edició francesa del llibre: «Amb pocs mesos de diferència, la vida em va fer ser testimoni dels dos fets que més m’espanten del món: la mort d’una nena per als seus pares, la d’una dona jove per a les seves filles i el seu marit. [...] Aquest llibre tracta sobre la vida i la mort, la malaltia, la pobresa extrema, la justícia i, sobretot, l’amor. Tot el que s’hi explica és cert».

ISBN978-84-339-2633-3
EAN9788433926333
PVP CON IVA19.9 €
NÚM. DE PÁGINAS272
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 119
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN12/06/2024
ISBN978-84-339-2684-5
EAN9788433926845
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 119
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN12/06/2024
RESEÑAS PRENSA
Núvol
COMPARTE EN:
 
Emmanuel Carrère

Emmanuel Carrère

Emmanuel Carrère (París, 1957) s’ha imposat internacionalment com un escriptor extraordinari amb set novel·les de no-ficció. Són L’adversari: «El primer clàssic del gènere narratiu més innovador de la literatura del segle XXI: la novel·la de fets reals» (Jordi Amat); Una novel·la russa: «Un relat original, multidireccional i pertorbador» (Sergi Pàmies); Vides que no són la meva: «Una experiència literària brutal» (Pedro Almodóvar); Limonov (Prix des Prix): «Un relat superb i engrescador » (Joan Garí, Ara); El Regne: «Una mostra de gran intel·ligència narrativa, una obra escrita en estat de gràcia» (Isaac Rosa, El País); Ioga: «Una invitació a endinsar-se a la cuina de l’escriptor» (Marc Bassets, El País) i D13: «Humanament esgarrifós i literàriament espectacular» (Pere Antoni Pons, Ara). És autor d’altres obres de ficció, com El bigoti i La Classe de neige (Premi Fémina); de periodisme, com Il est avantageux d’avoir où aller, i biogràfiques, com Je suis vivant et vous êtes morts, sobre Philip K. Dick. El 2017 va rebre el Premi FIL de Literatura en Llengües Romàniques i el 2021, el Premi Princesa d’Astúries de les Lletres.

Fotografia © MT Slanzi


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.